Tulosta
 
*

Ystävämme Tarmo Salo on poissa

Harvaan asutun teemaryhmän pitkäaikainen jäsen, Suomen Rajaseutuliiton toiminnanjohtaja, Tarmo Salo menehtyi yllättäen syyskuun lopussa sairaskohtaukseen kotonaan Espoossa. Hän oli kuollessaan 61-vuotias. Suruviestin saimme jo sovittuun yhteiseen suunnittelukokoukseemme.
Tarmo Salo oli aktiivisesti mukana Harvaan asutun maaseudun teemaryhmän toiminnassa sen perustamisesta lähtien (alkuvaiheessa Syrjäisen maaseudun teemaryhmä). Hän kuului myös teemaryhmän verkkolehden toimituskuntaan ja oli monessa vaiheessa kirjoittamassa teemaryhmän kehittämisohjelmia.

Tarmo oli ryhmämme sitoutuneimpia jäseniä ja osallistui varmasti kokouksiin ja seminaareihin, pidettiinpä niitä missä päin Suomea tahansa. Tunsimme Hänet terävänä tarkkailijana ja tehokkaana kirjoittajana. Tähänkin verkkolehteen Tarmo oli juttunsa ehtinyt jo kirjoittaa.

Kuin sattumalta pidimme viimeisen teemaryhmän kokouksen Rajaseutuliiton toimistossa. Olimme hyvissä ajoin paikalla, ja Tarmo esitteli meille rauhalliseen tapaansa Rajaseutuliiton menestyksekästä toimintaa kahvikupposen ääressä, historiallisessa toimistomiljöössä. Oli hienoa, että saimme tavata Tarmon myös hänen omassa työympäristössään.

Tarmo teki pitkän kaksivaiheisen työuran Suomen Rajaseutuliiton palveluksessa. Välillä Hän työskenteli viisitoista vuotta Maatalousalan tiedotuskeskuksessa ja Puhelinlaitosten liitossa. Hän oli myös mukana monien järjestöjen hallituksissa ja virallisissa kehittämistyöryhmissä. Tarmo tunnetaan myös Rajaseutu-lehden päätoimittajana ja monien teemahistoriakirjojen kirjoittajana.

Harvaan asutun maaseudun teemaryhmän jäsenet esittävät kiitoksensa Tarmolle erittäin monipuolisesta työstä ryhmämme hyväksi. Jäämme kaipaamaan Hänen vakaata ja turvallista olemustaan kokouksissamme.

Kirjoittaja: Tuomo Eronen, Harvaan asutun maaseudun teemaryhmän varapuheenjohtaja