Tulosta
 
*

Kansainvälistynyt yrittäjä Turun saaristosta

Kuka olet?
Simo Andersson, yrittäjä, toimitusjohtaja Oy Andersson Ab, oyanderssonab@oyanderssonab.fi

Yritys työllistää 70 henkilöä, vuosiliikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Simon vaimo Irina ja poika Niko ovat myös yrityksessä työssä.

"Olemme pitkään toimineet liikennöitsijänä Turun kaupungissa ja Turun seudulla. Uutena bisneksenä teetämme linja-autoja Kaukoidässä, Kiinassa ja tuomme niitä Eurooppaan ja Suomeen julkiseen liikenteeseen. Erityisesti maahantuonti sopii yrityksemme toimialoista hoidettavaksi Nauvosta, jossa asumme. Olemme asuneet 15 vuotta Nauvossa, tunnin ajomatkan päässä Turusta ja 2,5 tunnin Helsingistä."

Miksi olet päätynyt lauttayhteyden taakse asumaan?
"Olen tutustunut asuinympäristöömme aluksi kesämökkiasukkaana ja kokenut sen hyväksi ja mielenkiintoiseksi. Täällä on kaikki tarvitsemamme peruspalvelut ja ennen kaikkea se rauha ja hiljaisuus mitä ihminen tarvitsee voidakseen hyvin."

Mitä etuja on harvaan asutulla seudulla toimimisesta?
"Rauha. Erityisesti kansainvälisen toiminnan vastapainona se on tärkeää. Maaseudun rauhassa
kuulee paremmin omat ajatukset."

Mitä haittoja?
"Eipä heti tule mieleen, täytyisi hetki miettiä, toiminta on jo vakiintunutta. Eri toimialat on jo sijoitettu niille sopiville alueille."

Millaisena näet tulevaisuuden?
"Täällä on hyvät mahdollisuudet elää ja kehittää, kun on toimiva infrastruktuuri ympärillä. Nyt minun on lopetettava tällä kertaa. Olen lähdössä Belgiaan linja-auto ja joukkoliikenteen maailman näyttelyyn ja haastateltavaksi eurooppalaisena kiinalaisten linja-autojen käyttäjänä ja maahantuojana. "

Kirjoittaja: Sirkka Virén, Harvaan asutun maaseudun teemaryhmän jäsen