Tulosta
 
*

Kulttuuriteemaryhmän vastuulla kulttuurin edistäminen maaseudulla

Kulttuuriteemaryhmän tarkoituksena on pitää huolta siitä, että kulttuuri näkyy eri politiikan aloilla koskien maaseutua sekä tukea kulttuuritoimijoita kehittämään maaseudun kulttuuria. Toiminnan painopisteet ovat omaehtoinen kulttuuritoiminta, toimivat kulttuuripalvelut, kulttuuriyrittäjyys ja luovat alat sekä kulttuuriperinnön arvo. Ajankohtaista on tällä hetkellä kuntien kulttuuritoiminta, maaseudun kirjastot ja kansalaisopistot.

Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu, maaseudun kulttuuriohjelma vuosille 2009-2014 luotsaa teemaryhmän toimintaa, mutta on myös hyvä lähdeteos maaseudun kulttuuritoimijoille kun he tarvitsevat perusteluita omalle toiminnalleen taikka pohjustusta oman toiminnan kehittämiseen.

Kulttuuriteemaryhmä on yksi Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän asettamista teemaryhmistä. Teemaryhmä on aloittanut toimintansa vuonna 2001. Teemaryhmän ”toimisto” sijaitsee opetus- ja kulttuuriministeriössä. Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtajana toimii Kirsi Kaunisharju, OKM:stä ja sihteerinä Heli Talvitie. Teemaryhmän kotisivut: www.maaseutupolitiikka.fi/kulttuuri

Tämän verkkolehden 2/2012 ovat tehneet kaksi YTR:n alaista teemaryhmää - Kulttuuriteemaryhmä ja Harvaan asutun maaseuden teemaryhmä - yhdessä.

Kirjoittaja: Heli Talvitie
erityisasiantuntija, Kulttuuriteemaryhmä.

Kuva:  Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu- julkaisun kansi